Vår historia

Spentab bildades år 1986 och drevs innan dess om en avdelning inom byggföretaget Nya asfalt AB.

Bolaget slogs år 1980 samman med en rad andra bolag och då bildade bolaget JCC (numera NCC). Denna ”nischade” verksamhet med att utföra olika typer av sportbeläggningar runt om i landet, passade mindre väl in i den nya strategin för koncernen. I samband med detta erbjöds Curth Otterström som då var avdelningschef för denna verksamhet att köpa loss denna del ur koncernen, varpå Spentab bildades.

Det finns en del händelser genom åren som vi med lite stolthet blickar tillbaka på:Vi var med och tog fram ett ”specialgrus” inför Davis Cup finalen mot USA i tennis år 1984. Idén var att ta fram ett långsamt spelunderlag som skulle gynna de Svenska tennisspelarna.
Sverige vann över USA övertygande med 4-1 i matcher, en bragd som gått till historien inom Svensk tennis.I början av 90-talet började vi att blanda in finkorningt gummi i dåtidens konstgräsplaner för att göra planerna mjukare och mer behagliga att spela på.

Idén vidareutvecklades av en konstgräsproducent i USA och detta lade grunden till dagens konstgrässystem av ”3:e generationen” som revolutionerat konstgräs som spelunderlag inom fotbollen.

Spentab lanserade under 90-talet beläggningen ”spårad asfalt”, en innovativ lösning för läggning av rörsystem för konstfrusna isbanor. Denna produkt vidareutvecklades senare till en liknande beläggning av gummi sk ”spårad gummipad” som även kunde kombineras med konstgräs.
Arrow

SPENTAB IDAG

Spentab är idag ett väl etablerat och välkänt företag inom vår ”nisch”. Våra kunder finns framför allt inom kommun, övrig offentlig sektor och olika kommunalägda företag som t ex energibolag. Vi utför även arbeten åt såväl större som mindre privata byggföretag och strävar alltid efter att ha ett nära samarbete med våra beställare.

Vår organisation är flexibel och vi använder oss av en rad skickliga underentreprenörer och leverantörer som vi har ett nära och väl utvecklat samarbete med. Det gör att vi kan åta oss både mindre som större projekt, ofta i form av totalentreprenader.

När det gäller markentreprenader är denna verksamhet främst förlagd till Stockholm och Mälardalen.

Det händer dock att vi även åtar oss markarbeten i övriga delar av landet. När det gäller sportbeläggningar arbetar vi över hela Sverige och till viss del även i Norge.

En av våra styrkor är att vi i samma uppdrag, kan erbjuda såväl projektering som utförande av markarbeten och sportunderlag.
Jag vill veta mer!
Tack! Vi återkommer så fort vi kan!
Oops! Något blev fel. Prova gärna igen.