Spentab bygger puckelbollplan i Skärholmen.

Spentab bygger puckelbollplan i Skärholmen.

Foto: David Serinya

Spentab har från Exploateringskontoret i Stockholm fått uppdraget att uppföra ett konstverk i Skärholmen. Konstverket kallas ”Puckelbollplan” och är signerat konstnären Johan Ferner Ström. Puckelbollplanen kan beskrivas som en förvrängd konstgräsplan för fotboll, där planhalvorna och målen är olika stora och där konstgräsmattan är pucklig, för att avspegla livets spelplan.

”Många lever i tron att livet är en rättvis spelplan, att planhalvorna är lika stora och att målen alltid har minst ett kryss. Men egentligen studsar bollen aldrig riktigt dit du vill och planen är både gropig och ojämn. På puckelbollplanen blir det orättvisa rättvist på ett märkligt sätt vilket inbjuder till ett fantasifullt spel. Det är inte säkert att den bästa fotbollspelaren också är den största puckelbollhjälten. Slump och tur kommer ständigt att vara närvarande i spelet. Här får du möjlighet att skapa ett helt nytt bollspel…” – Johan Ferner Ström.

Puckelbollplanen i Skärholmen blir den andra av sitt slag i världen. Den försa byggdes i Malmö 2009 och har blivit en stor succé.

Vi på Spentab är naturligtvis väldigt glada och otroligt stolta över att ha fått förtroendet att bygga detta konstverk!