Konstgräs för tennis

grandslamcaly

Allt fler tennisklubbar väljer att anlägga konstgräs. Fördelarna är uppenbara: jämfört med grus eller naturgräs kräver konstgräs lite underhåll. Det är inte längre nödvändigt att skrapa tennisplanen efter varje match. Dessutom är konstgräs för tennis slitstarkt, mycket bra att spela på och skorna blir inte smutsiga.

En intressant fördel med tennisbanor av konstgräs är att dräneringen är mycket bra. Banor med konstgräs är spelbara med en gång efter en regnskur. Det spelar ingen roll hur ofta man spelar på konstgräsplanen, tack vare den goda vattengenomsläppligheten håller sig planen i gott skick längre. Det betyder att utomhussäsongen förlängs och att man inte längre behöver ställa in matcher på grund av planens dåliga skick. Och det är viktigt för tennisklubbar med ett fullbokat matchschema.

Grus är fortfarande ett av de mest populära underlagen för tennisplaner. Spelkänslan är mycket lik spelkänslan på tennisplaner av konstgräs. Konstgräset ger inte bara ett bra grepp för snabbt fotarbete, det är också möjligt att glida till bollen. Det finns olika konstgräskvaliteér för tennis som alla har särskilda egenskaper. Dessutom kan man spela på tennisplaner med konstgräs året om. Och det är inte möjligt på en traditionell grusplan.

framsida broschyr Tennis Force