Friidrottsbeläggningar

friidrott

Spentab har ett brett utbud av beläggningar för löpning och andra typer av friidrottsgrenar, både för inom- och utomhusbruk. Våra beläggningar finns idag installerade på många friidrottsanläggningar runt om i landet. Vår erfarenhet inom detta område sträcker sig decennier tillbaka vilket har givit oss den erfarenhet som krävs för att bygga friidrottsbeläggningar av absolut högsta kvalitet, både vad gäller funktion och livslängd.

Spentab företräder det Schweiziska företaget Conica som är världsledande när det gäller platsgjutna sportbeläggningar, för såväl bredd- som elitidrott. Vi åtar oss alla typer av arbeten, allt ifrån nyläggning till renovering av befintliga banbeläggningar. Vår breda kompetens och långa erfarenhet gör att vi förutom själva banbeläggningen, även kan utföra angränsande arbeten som t ex markarbeten, linjemarkeringar och banutrustning. Vi kan erbjuda en skräddarsydd beläggning för alla typer av anläggningar, oavsett om det gäller en löparbana för skolidrott eller en tävlingsarena.

Ett urval av våra Friidrottsbeläggningar:

CONIPUR SP

Denna beläggning är den allra vanligaste typen på våra friidrottsanläggningar i Norden. Conipur SP är vatten genomsläpplig och har ett strukturerat ytskikt ger ett underlag med bra fotgrepp även vid fuktiga väderförhållanden. Beläggningen är spikresistent vilket innebär att både spikskor och vanliga löparskor kan användas. Vid renovering räcker det normalt att komplettera med ett nytt ytskikt för att löparbanan återigen skall bli som ny. Conipur SP är godkänd som tävlingsunderlag enligt Svenska Friidrottsförbundet och det internationella förbundet IAAF.

CONIPUR SW

Conipur SW är en tät beläggning och därmed främst avsedd för inomhusbruk. Det genomfärgade ytskiktet är mycket slitstarkt och beläggningen lämpar sig därför på inomhushallar som används flitigt både sommar som vinter. Dess slitstyrka och färgbeständighet innebär en lång livslängd vilket begränsar renoveringsbehovet. Conipur SW är spikresistent och finns i flera färger samt ytstrukturer. Beläggningen är godkänd som tävlingsunderlag enligt Svenska Friidrottsförbundet och det internationella förbundet IAAF.

CONIPUR 2S

Conipur 2S är en sk allround-beläggning som förutom friidrott, även är ett utmärkt underlag för idrotter som t ex innebandy, badminton eller volleyboll. Beläggningen förekommer ofta i friidrottshallar som skall användas för flera typer av idrotter, eller som all-aktivitetsyta på skolgårdar mm. Beläggningen är vattengenomsläpplig och det släta ytskiktet av EPDM-granulat kan erhållas i ett flertal färger. Beläggningen är godkänd av Svenska Friidrottsförbundet och det internationella förbundet IAAF.

CONIPUR EPDM

Denna beläggning har samma egenskaper som Conipur 2S. Beläggningen kan appliceras i endast ett lager istället för två lager som för Conipur 2S. Conipur EPDM kan även läggas i en tunnare lagertjocklek (13mm istället för 15mm).