Konstgräs för fotboll

konstgrasfotboll

Dagens konstgräs för fotboll kallas för den ”3:e generationen”. Skillnaden gentemot tidigare konstgrässystem är framförallt själva konstgräsmattan som utgörs av längre konstgräsfibrer (40-60mm). Förutom sand dressas även kostgräset med ”dressas” med en sviktande fyllning av gummi- eller plastgranulat. Själva svikten i konstgrässystemet kan även erhållas genom att installera en sk sviktpad under själva konstgräsmattan.

Konstgrässystemet installeras normalt på ett hårdgjord, justerad grusyta. Utformningen av själva markuppbyggnaden varierar utifrån vilka geologiska förhållanden som råder. Det är viktigt att markuppbyggnaden utföres korrekt, innehar goda dräneringsegenskaper samt bra vattenavrinning (bombering).

Själva konstgräsmattan kan erhållas i ett antal olika kvalitéer och utföranden, anpassade att möta de olika kraven för bredd- eller elitfotboll.

Våra konstgräskvalitéer för fotboll:

D-VISION

framsida broschyr D-VisionMed konstgräset Desso D-Vision går egenskaper som slitstyrka och god spelkvalitet hand i hand. Konstgräsmattan är försedd ett stort antal gräsfibrer och påminner mycket om en tät, naturlig gräsmatta. Detta prisvärda konstgräs är speciellt framtaget för landets ”breddfotbollsplaner” som trots med hög nyttjandegrad, bibehåller goda spelegenskaper.

iDNA

framsida broschyr iDNADesso iDNA är ett konstgräs som tillhör det absoluta toppskiktet på marknaden när det gäller hållbarhet och livslängd. Själva gräsfibern är designad för att uppnå optimal slitstyrka hos konstgräset med bibehållen spelkvalité. Desso iDNA är konstgräset som är anpassat för det tuffa Nordiska klimatet och som tål vinterdrift som t ex. snöröjning mm. Om man skall anlägga en ”året runt” plan och där antalet speltimmar är maximerat, då är Desso iDNA det rätta valet.

NYHET! iDNA X

framsida broschyr iDNAxEfter flera år av produktutveckling har Desso lyckats ta fram ett konstgräs anpassat för spel i den högsta divisionen! Med en unik sammansättning av ett antal komponenter som t ex fiberform, materialval mm har detta resulterat i ett konstgräs med optimala spelegenskaper och en naturlig spelkänsla. Med nya Desso iDNA X har man även lyckats med att bevara dessa spelegenskaper över tiden. Detta unika konstgräs platsar såväl på matcharenan som träningsplanen, om man vill försäkra sig om att ha det allra bästa!

AMBITION

framsida broschyr AmbitionDesso Ambition är konstgräset som kan användas till mer än bara fotboll! Underlaget är även ett ypperligt för t ex landhockey eller då man vintertid planerar att frysa plan för olika vinteridrotter. Stort fokus har även lagts på att skapa ett miljövänligt konstgrässystem. Samtliga ingående komponenter i systemet går att återanvända och är fria från miljöfarliga ämnen. Desso Ambition är det perfekta konstgräset för planer i anslutning till skolor där flera typer av idrotter normalt utövas.