Armerat naturgräs

konstgrasfotboll

Armerat naturgräs

Desso GrassMaster eller ”hybrid grass” är en patenterad produkt som kraftigt förbättrar slitstyrkan och därmed ökar spelbarheten hos naturliga gräsplaner. Den unika metoden går ut på att konstgjorda gräsfibrer av plast injekteras ned i naturgräsplan. De naturliga gräsrötterna omsluter snart de konstgjorda gräsfibrerna som därmed förlänger själva rotsystemet. Detta skapar en betydligt bättre förankring av själva grästurfen.

Internationella toppklubbar som t ex AC Milan, Arsenal FC, Manchester City, Tottenham Hotspur FC spelar alla på gräsplaner injekterade med Desso GrassMaster.

Desso GrassMaster bidrar till en betydligt stabilare och jämnare gräsplan som förhindrar stora skador på gräset som kan uppstå i samband med t ex glidtacklingar. De konstgjorda gräsfibrerna skapar även kanaler från gräsytan ned i jorden, vilket förbättrar dräneringen hos plan. Med Desso GrassMaster kan spelbarheten mer än fördubblas i jämförelse med en traditionell gräsplan. Av den totala mängden gräsfibrer i planen utgörs endast ca 3% av konstgräsfibrer. Därmed ger Desso GrassMaster spelarna det fulla intrycket av att de spelar på en helt naturlig, välmående gräsplan!

Läs mer på Desso Sports hemsida.

framsida broschyr Grass Master