Konstgräs

Konstgräs

Spentab har lång erfarenhet av att anlägga konstgräsplaner. Vi installerade faktiskt den första konstgräsplanen för fotboll i Sverige på Vallhalla IP i Göteborg, redan år 1975!. Under de senaste åren har det skett en imponerade utveckling inom detta område. Dagens konstgräs för t ex fotboll av sådan hög kvalitet att underlaget numera även accepteras för spel på elitnivå. Både SvFF och de internationella förbunden UEFA och FIFA ser positivt på konstgräsutvecklingen och deltar aktivt i inom detta område.

Konstgräs används dock som underlag inom många andra idrotter som t ex tennis, amerikansk fotboll, landhockey, all-aktivitetsytor mm. Ett snabbt växande användningsområde är inom sk ”landscaping” i offentlig miljö mm. Vi kan erbjuda ett komplett sortiment av konstgräsunderlag för såväl bredd- som elitfotboll men även konstgräs anpassade för andra idrotter. Vi kan även erbjuda totallösningar med t ex förberedande markarbeten, planvärme eller en konstgräsplan kombinerat med konstfrusen isbana under vintern för maximalt nyttjande!

Sedan många år tillbaka samarbetar vi med den holländska tillverkaren Desso Sports Systems när det gäller konstgräs. Desso är utnämnd sk ”Preferred Producer” av FIFA och är en av de ledande tillverkarna i Världen inom detta område.